Főoldal Rólunk
Boldog Gyermekkor Alapítvány
Óvoda bemutatása Szolgáltatások Letölthető dokumentumok Montessori Étkezés Zöld óvoda program
Zöld óvoda 2012-2013
Zöld óvoda 2013-2014
Zöld óvoda 2015-2016 Közlekedj okosan Óvodakert Fotógaléria
Csoportok
Dolgozók
Kapcsolat

Zöld óvoda 2015-2016

Állatok világnapja az Algyői Szivárvány Óvodában

Immár hagyományként 2015. október 8-án ismét megünnepeltük óvodánkban az állatok világnapját. Zöld Óvodaként fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink szemléletét formáljuk, elősegítsük környezettudatos magatartásukat. Erre leghatékonyabb módszer, ha a gyerekek közvetlen tapasztalatokat szereznek az állatokról, viselkedésükről, gondozásukról. Ennek érdekében igyekeztünk állatok témakörben minél több, változatos tevékenységet, megismerési, tanulási és játéklehetőséget biztosítani számukra életkoruknak megfelelően.

A csoportokban egész héten minden az állatokról szólt. A gyermekek örömmel hozták be otthonról kedvenc plüssállataikat, játszottak állatorvososat, építettek kuckót, előkerültek az állatos kirakók, játékok. Még a mesék is az állatokról szóltak.

Csütörtökön Dr. Csomor Sándor Róbert állatorvos is ellátogatott óvodánkba, aki egy kis képes bemutatót készített, melynek segítségével a gyerekeknek elmondta, hogy milyen fontos az állatok gondozása. A felelős állattartásra felhívta mindenki figyelmét, hiszen ezek a kis állatok nekünk embereknek kiszolgáltatottak, a róluk való gondoskodás a mi feladatunk. Kedvenc kis állataink ha megbetegszenek, őket is orvoshoz kell vinnünk. Előkerültek az állatorvos által használt eszközök is. Törött fülű nyuszi, fájós fogú kutyus, aluszékony cica gyógyítása következett a program zárásaként. Aggódva várták a kis gazdik, hogy kedvencükkel sorba kerüljenek.

A legnagyobb élményt a gyermekeknek a terápiás kutyák bemutatója nyújtotta. Csodálkozva figyelték, hogy a két kiskutyus milyen ügyesen és fegyelmezetten hajtja végre az utasításokat. Természetesen a gyerekek is kipróbálhatták, hogy a már ismert vezényszavakra nekik is engedelmeskednek. A kutyusok nagyon örültek a sok simogatásnak, amellyel az ovisok elhalmozták őket.

Köszönjük az AURA Segítő Kutya Alapítvány munkatársának, Gácsi Máriának és a két kutyusnak, Stellának és Mollynak, hogy eljöttek hozzánk. Óvodásaink újszerű élmények birtokában mentek haza. Reméljük, hogy gyermekeinkben sikerült az állatok iránti szeretet és felelősség csíráját kialakítanunk.

Görög Annamária és Juhász Brigitta

óvodapedagógusok