Főoldal Rólunk
Boldog Gyermekkor Alapítvány
Óvoda bemutatása Szolgáltatások Letölthető dokumentumok Montessori Étkezés Zöld óvoda program
Zöld óvoda 2012-2013
Zöld óvoda 2013-2014
Zöld óvoda 2015-2016 Közlekedj okosan Óvodakert Fotógaléria
Csoportok
Dolgozók
Kapcsolat

Zöld óvoda 2012-2013

Az óvodák számára "Zöld Óvoda 2012" cím elnyerésére pályázatot hirdettek, mely pályázaton óvodánk is indult, mivel fontosnak tartjuk a program céljait: a fenntarthatóságra nevelés szellemében történő nevelőmunkát, a gyermekek környezettudatos szemléletének, magatartásának formálását élményalapútevékenységek során, a pedagógusok, szülők és a településünk közösségeinek környezettudatosságának alakítását, értékeinek megismerését, azok védelmének tudatosítását.

Önértékelést készítettünk az elmúlt három nevelési évi munkánkról, a kritériumrendszer segítségével számot adtunk az óvodánkban folyó, fenntartható fejlődés elvei szerinti tevékenységek tartalmáról, a környezeti nevelés szintjéről, az innovációs tevékenységek jellemző jegyeiről, és az óvoda működéséről.

Örömmel értesültünk arról, hogy pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, de természetesen tudjuk, hogy van még bejárni valónk bőven a "zöld úton".

Szerencsére nem vagyunk egyedül a településünkön a fenntarthatóságra nevelés szándékával, a gyermekek környezettudatos magatartásának formálásával. A szülők és a településünk közösségei többségében fontosnak tartják a környezettudatosság alakítását, értékeinek védelmét.

Nagyon szép udvarral, környezettel rendelkezünk a mindennapos természetbúvárkodáshoz. Kirándulóhelyet, ahová különböző időnként (hetente, havonta, évszakonként, évente) visszatérhetünk, elérhetünk. Fenntartónk támogatja törekvéseinket, fontosnak tartja a fenntarthatóság szellemiségét. Településünk immár az Örökös Ökoiskola címet viselő iskolája - Iván Zsuzsanna igazgatónő irányításával - segíti munkálkodásunkat. A szülők, családok, a civil szervezetek is egyre nyitottabbak üzenetünkre.

Lelkesen szervezzük a természetbúvárkodásokat, a "zöld programokat", reméljük, hogy előbb-utóbb mindenki átérzi ennek a jelentőségét, és azonosulni tudnak a fenntartható jövőképpel.