Főoldal Rólunk
Boldog Gyermekkor Alapítvány
Óvoda bemutatása Szolgáltatások Letölthető dokumentumok Montessori Étkezés Zöld óvoda program
Zöld óvoda 2012-2013
Zöld óvoda 2013-2014
Zöld óvoda 2015-2016 Közlekedj okosan Óvodakert Fotógaléria
Csoportok
Dolgozók
Kapcsolat

Covid-19 tájékoztató

2022. 01. 25.

Covid-19 tájékoztató

Kedves Szülők!


A 29/2021. (XI.19.) EMMI határozat értelmében köznevelési intézményben csak a védettség igazolását követően lehet belépni, ez alól kivétel az intézményben foglalkoztatott nevelő, oktató munkát folytató személy, intézménnyel jogviszonyban lévő gyermek. Abban az esetben, ha a köznevelési intézmény területén elháríthatatlan esemény történik (pl. műszaki hiba…), akkor az intézmény vezető engedélyével tartózkodhat bent az a személy, aki a hiba elhárításában közreműködik.


Tájékoztatom a T. szülőket, hogy az Algyői Szivárvány Óvoda 2022. január 17-től fokozott óvintézkedések mellett a szokásos nyitva tartással (5.30-17:00) várja a gyermekeket. A jelenlegi helyzetben nem kötelező az óvoda, az a szülő, aki szeretné gyermekét otthon tartani, annak engedélyezem a távolmaradást, hiányzásait szülő kérésére igazolom.


A szülők gyermekeiket az ajtóig kísérhetik, ahol lázmérés és kézfertőtlenítés után az óvodai dolgozók őket a csoportokba irányítják.


Az óvoda területén kérjük Önöket, maszkban tartózkodjanak. A kialakult járványhelyzet következtében fokozottabb figyelmet kérünk Önöktől, hogy csak egészséges gyermek tartózkodjon az óvodában, amelyről hetente büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak.

Otthonról hozott ételt, italt, játékot (pl. plüss állat) behozni szigorúan tilos!
 
Amennyiben a gyermek betegség tüneteit mutatja (folyik az orra, köhög, lázas), nem tartózkodhat az óvodában, csak orvosi igazolással, karantén esetén a Népegészségügy által kiállított feloldó határozattal jöhet újból közösségbe.
 
A gyermek hiányzásának okát személyesen, vagy telefonon jelezzék az óvoda felé.
 
Ha a család bármely tagja pozitív tesztet produkál, akkor az óvodás gyermek nem látogathatja a közösséget.
 
A negatív gyorsteszt eredményét csak orvosi javaslatra fogadhatjuk el. Fokozottan kell ügyelnünk a kontaktusok csökkentésére, a gyermekek közötti személyes kapcsolat minimalizálására. Mivel az altatás további egészségügyi problémákat vet fel (távolságtartás, hosszabb ideig egy légtérben tartózkodás), ezért akinek lehetősége van, ebéd után vigye haza gyermekét. Kérjük Önöket, hogy a személyes találkozással történt ügyintézést ebben az időszakban lehetőség szerint kerüljék.
Együttműködésükre és türelmükre számítunk!
Köszönettel az óvoda dolgozói!
Ozsváth Lászlóné