2017. május 25. csütörtök

Pályázati infó
Látogatóink
 

A(z) ‘Hírek’ kategória archívuma

PostHeaderIcon Tavaszi egészséghét az Algyői Szivárvány Óvodában

20170426-tavaszi_egeszseghet-1Április hónapban hagyományainkhoz hűen csatlakoztunk településünk egészség heti programjaihoz. Kiemelt célunk volt az óvoda gyermekei, alkalmazottai számára a testi-lelki jólét biztosítása.

Korszerű ismeretek közvetítésével interaktív formában attitűd – és szemléletformálás, a család és a közösség értékeinek megőrzése, az egészséges életmód kialakítása fontos feladatunkká vált a társadalmi változások következtében. Számunkra fontos, hogy sikeres és elégedett embereket neveljünk, akik jól ismerik önmagukat, az őket körülvevő környezetet, eligazodnak az információk sűrűjében, elérhető célokat tűznek maguk elé és jó döntéseket hoznak.

A cél eléréséhez a következő programokat valósítottuk meg a Tavaszi egészséghét keretében: a hét minden napján „Színes napokat” tartottunk:

 • ismerkedés a zöldségekkel, gyümölcsökkel a szivárvány színei alapján
 • egy szín köré építettük az aznapi tevékenységeinket
 • színes tavaszi virágokkal díszítettük környezetünket
 • virágzó kert kialakítása folyamatos tevékenységünk – „Lepkebarát kert”

A program zárásaként minden csoport elkészítette saját „egészséges szivárványát” zöldségekből, gyümölcsökből, virágokból.

Algyői Szivárvány Óvoda nevelőközössége


20170426-tavaszi_egeszseghet-2Ezúton szeretnénk megköszönni, Dr. Szántó Gábor vezérigazgató Úrnak, hogy óvodánkban megrendezésre került Egészség heti programot egészségcsomagokkal támogatta. Mindezzel hozzájárult ahhoz, hogy az egyszerűbb körülmények között élő gyermekeknek vitaminok formájában megmutathassuk az egészség fontosságát. Ezen a napon önzetlen segítőkészségének köszönhetően sok gyermeknek okozott örömöt. A további együttműködés reményében kívánunk Önnek és munkatársainak sok sikert, jó egészséget munkájukhoz.

Köszönettel az Algyői Szivárvány Óvodások nevében Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon „Szivárvány Óvoda Gyermekeinek” műsoros délelőttje a Faluházban

20170526-musoros_nap-1 Tavasz eljövetelével minden évben zsongás tölti be az Algyői Faluházat. Óvodás gyermekek kipirult arccal, varázslatos jelmezekbe bújva mutatják be műsorukat a színpadon.

A vidám kis pillangók tánca nyitotta meg a Boldog Gyermekkor Alapítvány támogatására szervezett délelőttöt akik, pingvinekké, méhecskékké, nyuszikká változtak. Szivárványos macik életre keltették a szivárvány tündöklő, varázslatos színeit. A Sünikék szellemektől sem félve, Nagyanyó meséjét hallgatták a padláson, közben szilvás gombóccal kezükben táncoltak.  Az öt főszereplő Törpe, Lámpás, Meglökő, Kölyök és Nagyanyó igazi színházi előadás hangulatát teremtették meg a nézőtéren.

20170526-musoros_nap-3A kis Katicák egy jót játszottak, a vagány motorosok óvatosan kerülgették a babájukat sétáltató „anyukákat”. A Margaréta csoportosok macska-egér szerepében fogócskáztak és a megérdemelt sajtokkal vidám táncot jártak. A nap végén a Cicák fergeteges „retro party-val” búcsúztak a hálás közönségtől. A hullámzó tenger habjai közt a szörföző kislány szerencsésen megmenekült a cápától. Felidézték a jól ismert régi slágereket, fáradhatatlan táncukkal, ügyességükkel elkápráztatták a vendégeket.

20170526-musoros_nap-2Büszke szülők, nagyszülők, és a vendégek elismerő szavakkal illették gyermekiket.  Köszönjük az óvó néniknek, dajka néniknek a sok munkát, a türelmet, a színvonalas műsort, a vidám hétvégét.

Bai Istvánné Erika nyugdíjas óvodapedagógus


A Boldog Gyermekkor Alapítvány Kuratóriuma, az óvoda dolgozói és a gyermekek hálás szívvel mondanak köszönetet azoknak, akik jelenlétükkel és megvásárolt támogatói jegyeikkel, felajánlásaikkal segítették alapítványunkat.

Külön köszönjük azoknak a szülőknek a munkáját, akik aktív szerepet vállaltak a jelmezek megvarrásában, a dekoráció elkészítésében, mindezzel hozzájárulva a produkciók színvonalának emeléséhez. Köszönet illeti a Faluház vezetését, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a helyszínt, a Gyeviép Nonprofit Kft-ét, hogy a szervezésben nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak. Végül, de nem utolsó sorban köszönettel tartozunk Olajos Györgynek és Deák Attilának, hogy a hang- és fénytechnika minden igényt kielégítő működtetésében segítségünkre voltak.

Algyői Szivárvány Óvoda és a Boldog Gyermekkor Alapítvány nevében Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Óvodai beíratás időpontja

Hivatkozással a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20.§-ban foglaltakra az óvodai beíratás időpontját az alábbiakban határozza meg: 2017. április 20. (csütörtök) és 2017. április 21. (péntek) 8-17 óráig, helyszín: Algyői Szivárvány Óvoda, 6750 Algyő, Kastélykert u. 17.

A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 17.§ (1) bekezdés értelmében az óvodai beíratáskor be kell mutatni:
•    a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
•    az óvodába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást
•    valamint a gyermek társadalombiztosítási azonosító jelét (TAJ szám)
•    gyermek oltási kiskönyvét
•    gyermek lakcím kártyáját

Kérjük továbbá igazolni, hogy a beíratásnál eljáró személy a gyermek törvényes képviselője, vagy a törvényes képviselő meghatalmazottja.
Amennyiben a gyermek nem magyar állampolgár, az érvényes tartózkodási engedély bemutatása is szükséges.

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Ingyenes gyermekétkeztetéssel összefüggő változások

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2017. január 1-től a kötelező legkisebb munkabér összege 127.650,- forintra emelkedett, amelynek nettó összege 84.887,-.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett, azaz nettó összegének 130%-át, 110.353,- forintot, szíveskedjenek a gyermekétkeztetés ingyenes igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot kitölteni és a gazdasági irodában 2017. január 31-ig leadni!

Amennyiben bármilyen egyéb változás következik be az ingyenes étkezés igénybevételére való jogosultsággal kapcsolatban kérjük, szíveskedjenek azt is jelezni, és ha szükséges új nyilatkozatot kitölteni!

Köszönettel!

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Téli szünet

A téli szünet után, 2017. január 2-án óvodánk zárva tart, 3-án jövünk először!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Algyői Szivárvány Óvoda dolgozói

PostHeaderIcon Gyermekétkeztetéssel kapcsolatban szükséges nyilatkozatok kitöltése

Kérjük a Kedves Szülőket, hogy akinek a gyermeke szeptember 1-től kezdi az óvodát, szíveskedjen befáradni 2016. augusztus 22-26. között, a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a szükséges nyilatkozatok kitöltése érdekében.

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Tavaszi egészséghét az Algyői Szivárvány Óvodában

20150512-egeszseghet-1A község szintű Egészségnapok rendezvénysorozathoz kapcsolódva óvodánkban ismét megrendezésre került az Egészséghét. Április 25-29 között változatos programokat szerveztünk az óvodás korosztály számára az egészségmegőrzés szellemében.

A hetet hagyományosan sportnappal kezdtük és zártuk le. A gyerekek szívesen mutatták meg ügyességüket és kitartásukat az Ovi-Foci pályán, ahol versenyjátékokban, akadálypályákon mozoghattak. Lelkesedésüket dicséri, hogy Ovi-Kézilabda és Ovi-Foci edzéseken egyre többen vesznek részt.

20150512-egeszseghet-2Új elemként az óvodapedagógusokat támogatva Elsősegélynyújtáshoz kaptunk tanfolyam formájában segítséget. Ezzel az volt célunk, hogy minél szakszerűbben tudjuk ellátni az esetlegesen balesetet szenvedett gyermekeket.

A hét folyamán szó volt arról is, hogy szívünk egészségének megvédése érdekében fontos a sok mozgás, az egészséges táplálkozás. Ennek jegyében finom salátákat, reform ételeket, gyümölcsleveket készítettek a csoportokban a gyermekek és a felnőttek együtt. Az ovisok örömmel hozták otthonról a különböző zöldségeket és gyümölcsöket, így még szívesebben kóstolgatták azokat. Példát mutatva az óvoda dolgozói közösen tornáztak Kakuszi Ildikó irányításával.

20150512-egeszseghet-3A tavaszi egészséghét sikere bizonyítja, hogy szükség van ezekre a programokra, hogy egészségtudatosabbak legyünk és ezzel együtt példát mutassunk gyermekeinknek.

Ozsváth Lászlóné óvodavezető


Ezúton szeretnénk megköszönni, Dr. Szántó Gábor vezérigazgató Úrnak, hogy óvodánkban megrendezésre került Egészség heti programot egészségcsomagokkal támogatta. Mindezzel hozzájárult ahhoz, hogy az egyszerűbb körülmények között élő gyermekeknek vitaminok formájában megmutathassuk az egészség fontosságát. Ezen a napon önzetlen segítőkészségének köszönhetően sok gyermeknek okozott örömöt.

A további együttműködés reményében kívánunk Önnek és munkatársainak sok sikert Munkájukhoz. Jó egészséget kívánunk!

Köszönettel az Algyői Szivárvány Óvodások nevében Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Köszönet a Műsoros napért

A Boldog Gyermekkor Alapítvány Kuratóriuma, az óvoda dolgozói és a gyermekek köszönetet mondanak azoknak, akik jelenlétükkel, támogatói jegyeikkel, felajánlásaikkal támogatták alapítványunkat.

Köszönjük azoknak a szülőknek a munkáját, akik aktívan részt vettek a jelmezek megvarrásában, a dekorációk elkészítésében, mindezzel hozzájárulva a gyerekek műsorának színvonalához.

Kérjük, adójuk 1%-ával továbbra is támogassák a

Boldog Gyermekkor Alapítványt,

melynek adószáma: 18464881-1-06

PostHeaderIcon Óvodai beíratás 2016. évi időpontjai

Hivatkozással a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20.§-ban foglaltakra az óvodai beíratás időpontját az alábbiakban határozza meg:

 • 2016. május 10. (kedd) és 2016. május 11. (szerda) 8-17 óráig
 • Helyszín: Algyői Szivárvány Óvoda
 • 6750 Algyő, Kastélykert u. 17.

A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 17.§ (1) bekezdés értelmében az óvodai beíratáskor be kell mutatni:

 • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
 • az óvodába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást
 • valamint a gyermek társadalombiztosítási azonosító jelét (TAJ szám)
 • gyermek oltási kiskönyvét
 • gyermek lakcím kártyáját

Kérjük továbbá igazolni, hogy a beíratásnál eljáró személy a gyermek törvényes képviselője, vagy a törvényes képviselő meghatalmazottja. Amennyiben a gyermek nem magyar állampolgár, az érvényes tartózkodási engedély bemutatása is szükséges.

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Tavaszi Zsongás az Algyői Szivárvány Óvodában

Szeretettel várunk 2016. április 16-án délelőtt az Algyői Faluházba a Boldog Gyermekkor Alapítvány támogatására szervezett vidám zenés gyermekműsorunkra.

A támogatójegyek megvásárolhatók 2016. április 6-tól az óvoda gazdasági irodájában.

Csoportbeosztás:

9:00-10:30 – Margaréta, Micimackó, Csigabiga csoport
11:00-12:30 – Maci, Cica, Süni csoport

A Boldog Gyermekkor Alapítvány könyvgyűjtést szervez a Műsoros nap alkalmából. Kérjük a kedves Szülőket, hogy a már otthon feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő mesekönyveket hozzák be óvodánkba 2016. április 16-ig.

Keresés
Eseménynaptár
Május  2017
Ke Sz Cs Sz Va
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Képtár
2012-szeptember-beszoktatas-004 2014-oktober-kozlekedesi_het-022 2015-marcius-viz_vilagnapja-002 2016-junius-uszas-008