2018. március 21. szerda

Pályázati infó
Látogatóink
 

A(z) ‘Hírek’ kategória archívuma

PostHeaderIcon Köszönet az 1%-ért!

20180122-1szazalekA Boldog Gyermekkor Alapítvány Kuratóriuma köszöni, hogy 2016. évi adójuk 1 %-ával támogatták (257.622 Ft) alapítványunkat, melyből a gyermekek kirándulása és színes óvodai programok valósulhattak meg.

Kérjük, ebben az évben is segítsék, támogassák alapítványunkat adójuk 1 %-ával.

BOLDOG GYERMEKKOR ALAPÍTVÁNY : Adószáma: 18464881-1-06

PostHeaderIcon Ebédbefizetés – időpont változás!

Technikai okok miatt az óvodai térítési díjak befizetésének ideje 2018.01.10.-ére változott!

PostHeaderIcon Zárva!

Kedves Szülők! Az óvoda 2017. október 20-án (pénteken) zárva tart! Köszönjük megértésüket!

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Gyermekétkeztetéshez szükséges nyilatkozatok kitöltése

Kérjük a Kedves Szülőket, szíveskedjenek befáradni a gyermekétkeztetéshez szükséges nyilatkozatok kitöltése érdekében az óvodába 2017. augusztus 28 – szeptember 1. között.

Az ingyenes étkezéssel kapcsolatos tájékoztatók és a kitöltendő nyilatkozatok a gazdasági irodában és az óvoda honlapján (http://www.algyoiovi.hu) elérhetők.

  • A „Nyilatkozat gyermekétkeztetés normatív kedvezményének igénybevételéhez…” elnevezésű nyomtatványt, abban az esetben kell kitölteni, ha a felsorolt jogcímek valamelyikén jár az ingyenes ellátás.
  • A „tízórai-ebéd-uzsonna 2017. év” nyilatkozatot minden gyermekre vonatkozóan ki kell tölteni.

Étkezés térítési díj fizetés: 2017. szeptember 5. kedd 7:00-17:00.

Amennyiben gyermekük szeptember 1-én pénteken nem jön óvodába kérjük telefonon vagy személyesen jelezzék!

A kiscsoportosoknak 2017 szeptember 1-én 10:00-12:00 között játszódélelőtt lesz.

Ozsváth Lászlóné óvodavezető


kapcsolódó anyagok:

PostHeaderIcon Föld Napja az Algyői Szivárvány Óvodában

20170606-fold_napja-12017. április 26-án tartottuk óvodánkban a Föld napi programunkat. Hosszas készülődés és szervezés előzte meg ezt a napot. Már a megelőző napokban számos programmal készültünk a gyermekek részére. Cserepes virággyűjtő versenyt hirdettünk a csoportok között.  A legtöbb cserepes növényt gyűjtő csoport nyerte el a legzöldebb címet. Idén a Csigabigáké lett ez a kitüntetés, akik összesen 87 virágot gyűjtöttek.  Ezúton is szeretnénk megköszönni minden szülőnek a programban való aktív részvételüket, mellyel barátságosabbá és zöldebbé tették gyermekeik környezetét. A nagycsoportos gyermekek birtokba vették az óvoda veteményeskertjét is, retket, borsót, napraforgót, kukoricát, krumplit vetettek. Továbbá kialakításra került az óvodánkban az új lepke barát kertünk, mely lehetővé teszi a gyermekeknek a közvetlen tapasztalatszerzést, megfigyelést.

20170606-fold_napja-2Április 26-án Újra táska program keretében látogatott el hozzánk a Jane Goodall Intézet egyik munkatársa. Célunk a gyermekek és általuk a szüleik környezettudatos szemléletének formálása volt. Simon Szilvia interaktív előadás keretében beszélgetett a gyermekekkel Földünk védelméről, a nejlonzacskók által okozott környezet szennyezésről. A gyerekekkel közösen ötleteket gyűjtöttek arról, hogy mi óvodások hogyan tudnánk változtatni, jobbá, szebbé varázsolni Földünket. Megtanultuk, hogy a szemetet nem dobáljuk szét, hanem a megfelelő kukában tesszük. Továbbá, ha nejlonzacskók helyett vászontáskát, kosarat választunk vásárlások alkalmával, kevesebb szemetet hagyhatunk magunk után. Előadás után emblémával ellátott vászon táskákat kaptak, melyet mindenki saját maga díszíthetett ki. A csoportok munkáját önkéntes segítők tették gördülékenyebbé. Szeretnénk megköszönni az Algyői Horgolói Klub tagjainak, hogy ellátogattak hozzánk és segítették munkánkat!

Bízunk benne, hogy Zöld Óvodaként a szervezett programok keretében a szülőkkel, gyermekekkel együtt közösen tettünk Földünk jövőjéért.

Görög Annamária, Szűcs Eszter Zöld Munkaközösség óvodapedagógusai

PostHeaderIcon Szakmai látogatás az Algyői Szivárvány Óvodában

20170606-szakmai_nap-1 2017. május 16-án Vajdaságból érkezett hozzánk egy pedagógus csoport és 17-én a  szegedi óvodák környezeti munkacsoportja tett látogatást óvodánkban.

Érdeklődésük középpontjában a Montessori módszer megismerése volt.  Az első napon a Maci csoportban tekinthettek bele a mindennapokba, hogyan játszanak a gyerekek a Montessori eszközökkel, hogyan képzelhető el egy csendjáték a gyakorlatban és milyen megoldási lehetőségei vannak az egyes életkori szakaszokban. A Süni csoport ,,Hová bújt a matematika?” foglalkozás bemutatóját tekinthették meg videó felvételről. Mindkét napon szakmai előadást hallhattak Montessori Mária életéről, munkásságáról és módszereiről, elveiről. Az eredeti játékeszközöket a gyakorlatban is megismerhették és kipróbálhatták.

20170606-szakmai_nap-2Óvodánk Montessori Szakmai Munkacsoportja igyekezett átadni azokat a tartalmakat, ötleteket, megoldásokat, amelyet a Montessori módszer adhat egy pedagógusnak és gyereknek egyaránt. Mivel óvodánk már 20 éve gyakorolja ezeket az elveket, nem okozott nehézséget beszélni a szakmai tapasztalatainkról, a módszer időszerűségéről, az elért sikerekről, az óvoda-iskola átmenet megkönnyítéséről, a sikeres iskolakezdésről. Helyi Óvodai programunk Montessori pedagógia alapelveire épülő és annak eszközrendszerét magába foglaló, továbbá a Kompetencia Alapú Óvodai Nevelés Elméleti Alapvetéséhez, gyakorlatához és a Zöld Óvoda – Madárbarát kritériumrendszeréhez kapcsolódik. A fenntarthatóság pedagógiája iránt elkötelezettek vagyunk. Óvodánk Montessori pedagógia elvein keresztül valósítja meg a kompetenciafejlesztés sokoldalú feladatait, amelyeket ezen a napon 30 határon túl élő pedagógus is megismerhetett.

A közoktatás változtatásának, megújításának igényeképpen megfogalmazódott és felerősödtek azok a törekvések bennünk, amelyek újraértékelték a nevelésünk feladatait, mert Montessori módszere korunk legfontosabb nevelési problémáihoz nyújthat segítséget. A tudományok gyors fejlődése miatt a mai világban nem a tudás mennyisége, hanem a személyiség formálása, a képességek fejlesztése a legfontosabb. Az integrált nevelés, a kompetenciaalapú programcsomagok, a képességek fejlesztésének előtérbe helyezése jól bizonyítja Montessori pedagógiájának időszerűségét és eredményességét.

Irigykedve csodálták meg Óvodánk gyönyörű udvarát, a gazdagon felszerelt tágas csoportszobákat, az új tornatermet, Ovi-Foci pályát és az Ovi falut.

Távozásukkor programunk címével értettek egyet, hogy ,,Jó itt gyereknek lenni!” Mindannyian tudjuk – ez nem véletlen!

Bakosné Szöllősi Ágnes Montessori pedagógus

PostHeaderIcon Tavaszi egészséghét az Algyői Szivárvány Óvodában

20170426-tavaszi_egeszseghet-1Április hónapban hagyományainkhoz hűen csatlakoztunk településünk egészség heti programjaihoz. Kiemelt célunk volt az óvoda gyermekei, alkalmazottai számára a testi-lelki jólét biztosítása.

Korszerű ismeretek közvetítésével interaktív formában attitűd – és szemléletformálás, a család és a közösség értékeinek megőrzése, az egészséges életmód kialakítása fontos feladatunkká vált a társadalmi változások következtében. Számunkra fontos, hogy sikeres és elégedett embereket neveljünk, akik jól ismerik önmagukat, az őket körülvevő környezetet, eligazodnak az információk sűrűjében, elérhető célokat tűznek maguk elé és jó döntéseket hoznak.

A cél eléréséhez a következő programokat valósítottuk meg a Tavaszi egészséghét keretében: a hét minden napján „Színes napokat” tartottunk:

  • ismerkedés a zöldségekkel, gyümölcsökkel a szivárvány színei alapján
  • egy szín köré építettük az aznapi tevékenységeinket
  • színes tavaszi virágokkal díszítettük környezetünket
  • virágzó kert kialakítása folyamatos tevékenységünk – „Lepkebarát kert”

A program zárásaként minden csoport elkészítette saját „egészséges szivárványát” zöldségekből, gyümölcsökből, virágokból.

Algyői Szivárvány Óvoda nevelőközössége


20170426-tavaszi_egeszseghet-2Ezúton szeretnénk megköszönni, Dr. Szántó Gábor vezérigazgató Úrnak, hogy óvodánkban megrendezésre került Egészség heti programot egészségcsomagokkal támogatta. Mindezzel hozzájárult ahhoz, hogy az egyszerűbb körülmények között élő gyermekeknek vitaminok formájában megmutathassuk az egészség fontosságát. Ezen a napon önzetlen segítőkészségének köszönhetően sok gyermeknek okozott örömöt. A további együttműködés reményében kívánunk Önnek és munkatársainak sok sikert, jó egészséget munkájukhoz.

Köszönettel az Algyői Szivárvány Óvodások nevében Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon „Szivárvány Óvoda Gyermekeinek” műsoros délelőttje a Faluházban

20170526-musoros_nap-1 Tavasz eljövetelével minden évben zsongás tölti be az Algyői Faluházat. Óvodás gyermekek kipirult arccal, varázslatos jelmezekbe bújva mutatják be műsorukat a színpadon.

A vidám kis pillangók tánca nyitotta meg a Boldog Gyermekkor Alapítvány támogatására szervezett délelőttöt akik, pingvinekké, méhecskékké, nyuszikká változtak. Szivárványos macik életre keltették a szivárvány tündöklő, varázslatos színeit. A Sünikék szellemektől sem félve, Nagyanyó meséjét hallgatták a padláson, közben szilvás gombóccal kezükben táncoltak.  Az öt főszereplő Törpe, Lámpás, Meglökő, Kölyök és Nagyanyó igazi színházi előadás hangulatát teremtették meg a nézőtéren.

20170526-musoros_nap-3A kis Katicák egy jót játszottak, a vagány motorosok óvatosan kerülgették a babájukat sétáltató „anyukákat”. A Margaréta csoportosok macska-egér szerepében fogócskáztak és a megérdemelt sajtokkal vidám táncot jártak. A nap végén a Cicák fergeteges „retro party-val” búcsúztak a hálás közönségtől. A hullámzó tenger habjai közt a szörföző kislány szerencsésen megmenekült a cápától. Felidézték a jól ismert régi slágereket, fáradhatatlan táncukkal, ügyességükkel elkápráztatták a vendégeket.

20170526-musoros_nap-2Büszke szülők, nagyszülők, és a vendégek elismerő szavakkal illették gyermekiket.  Köszönjük az óvó néniknek, dajka néniknek a sok munkát, a türelmet, a színvonalas műsort, a vidám hétvégét.

Bai Istvánné Erika nyugdíjas óvodapedagógus


A Boldog Gyermekkor Alapítvány Kuratóriuma, az óvoda dolgozói és a gyermekek hálás szívvel mondanak köszönetet azoknak, akik jelenlétükkel és megvásárolt támogatói jegyeikkel, felajánlásaikkal segítették alapítványunkat.

Külön köszönjük azoknak a szülőknek a munkáját, akik aktív szerepet vállaltak a jelmezek megvarrásában, a dekoráció elkészítésében, mindezzel hozzájárulva a produkciók színvonalának emeléséhez. Köszönet illeti a Faluház vezetését, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a helyszínt, a Gyeviép Nonprofit Kft-ét, hogy a szervezésben nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak. Végül, de nem utolsó sorban köszönettel tartozunk Olajos Györgynek és Deák Attilának, hogy a hang- és fénytechnika minden igényt kielégítő működtetésében segítségünkre voltak.

Algyői Szivárvány Óvoda és a Boldog Gyermekkor Alapítvány nevében Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Óvodai beíratás időpontja

Hivatkozással a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20.§-ban foglaltakra az óvodai beíratás időpontját az alábbiakban határozza meg: 2017. április 20. (csütörtök) és 2017. április 21. (péntek) 8-17 óráig, helyszín: Algyői Szivárvány Óvoda, 6750 Algyő, Kastélykert u. 17.

A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 17.§ (1) bekezdés értelmében az óvodai beíratáskor be kell mutatni:
•    a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
•    az óvodába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást
•    valamint a gyermek társadalombiztosítási azonosító jelét (TAJ szám)
•    gyermek oltási kiskönyvét
•    gyermek lakcím kártyáját

Kérjük továbbá igazolni, hogy a beíratásnál eljáró személy a gyermek törvényes képviselője, vagy a törvényes képviselő meghatalmazottja.
Amennyiben a gyermek nem magyar állampolgár, az érvényes tartózkodási engedély bemutatása is szükséges.

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

PostHeaderIcon Ingyenes gyermekétkeztetéssel összefüggő változások

Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2017. január 1-től a kötelező legkisebb munkabér összege 127.650,- forintra emelkedett, amelynek nettó összege 84.887,-.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett, azaz nettó összegének 130%-át, 110.353,- forintot, szíveskedjenek a gyermekétkeztetés ingyenes igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot kitölteni és a gazdasági irodában 2017. január 31-ig leadni!

Amennyiben bármilyen egyéb változás következik be az ingyenes étkezés igénybevételére való jogosultsággal kapcsolatban kérjük, szíveskedjenek azt is jelezni, és ha szükséges új nyilatkozatot kitölteni!

Köszönettel!

Ozsváth Lászlóné óvodavezető

Keresés
Eseménynaptár
Március  2018
Ke Sz Cs Sz Va
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Képtár
2013-majus-udvari-jatek-008 2015-februar-farsangi_jatekok-016 2015-november-jatek-008 2017-junius-gyermeknap-020