2018. március 21. szerda

Pályázati infó
Látogatóink
 

A(z) ‘Szülők írták’ kategória archívuma

PostHeaderIcon Egerek és macskák tánca

Az idén már középső csoportos Margarétáink ismét megcsillogtatták ügyességüket, elszántságukat és rátermettségüket a Boldog Gyermekkor Alapítvány 2017. évi tavaszköszöntő műsorában. Ebben az évben a délelőtt második részében láthattuk őket, a játékos „kicsik” és a már iskolába készülő komoly „nagyok” között léptek színre a mi kis büszkeségeink. Előadásuk címe „Egerek és macskák tánca” volt, amelynek történetét nagy titokban tartották a gyerekek a próbák alatt, így igazi meglepetés készült nekünk a színpadon.

Az inci-finci egérkék kimerészkedtek az ötletes egérlyukakból, verseltek, táncoltak, felfordították a házat, míg a doromboló cicuskák rájuk sem hederítettek, hiszen még az sem zavarta őket, ha sajtból van a hold….. Jött a gazdasszony, előkerült a seprű is, de mivel a cicák a közelben heverésztek, így a nagy zajra a gazdasszony segítségére siettek. Volt nagy „Tom és Jerry” – kergetőzés a színpadon, a farkincák és a bajuszkák tánca betöltötte a teret, ám a végén mégis kiderült, hogy lehet egy macska is megalkuvó, hiszen az egerek és a macskák nagy barátságban, vidáman és felszabadultan búcsúztak tőlünk a jól ismert filmzenére.

Mindenki nagyon jól érezte magát, a színpadon és a nézőtéren egyaránt. A kreatívan kitalált és megvalósított jelmezekben a rózsaszín-szürke egérlányok és egérfiúk, a fekete-fehér cicalányok és cicafiúk is lelkesen pörögtek – sürögtek – forogtak a régi slágerekre, amely előadást mi szülők, nagyszülők, rokonok folyamatos tapssal jutalmaztunk, hiszen nagyon büszkék voltunk rájuk. A mi kis cukiságaink már „rutinos” előadóknak számítanak, a játékra koncentráltak, már nem keresték szemükkel mindannyiszor anyut-aput, mert már tudták, hogy biztosan ott vagyunk, hiszen miattunk, értünk dolgoztak annyit a tökéletes koreográfián!

Kedves Brigi, Judit, Piroska, Zsuzsi! Köszönjük szépen, hogy ebben az évben is feledhetetlenné tettétek számunkra ezt a szombat délelőttöt! Köszönjük a kiváló ötleteket, a jelmezeket és a türelmet, amellyel betanítottátok a mi kis Margarétáinkat és a mindennapokban is segítségükre vagytok abban, hogy mindenki megtalálja a helyét a csapatban.

A Margaréta csoportos szülők nevében: Benedekné Turák Erika – 2017. április

PostHeaderIcon Műsoros nap

Maci csoport

Először 6 évvel ezelőtt volt szerencsénk részt venni az Algyői Óvoda Műsoros Alapítványi rendezvényén. Azóta minden alkalommal, nagy izgalommal várjuk e jeles eseményt.  A felkészülési időszakban a próbák alatt egy-egy apró mozzanatot, illetve egy-két részletet már hallottunk a gyerekektől a produkcióról, idén sem volt ez másként. A Maci csoport az óvoda kezdő középső csoportjának, kis bohócainak lelkes műsora, tele élettel, vidámsággal és szeretettel bevallom őszintén könnyeket csalt a szemünkbe. Csodálatosan összeállított látványos koreográfiával, gyönyörű jelmezekben, bámulatos összhangban, egymásra odafigyelve, hatalmas fegyelemmel és koncentrációval adták elő kis produkcióikat. Ami a legfontosabb, hogy mindezt élvezték és nagy izgalommal várták, hogy megmutathassák azt, amire ők már hetek óta készültek Ági, Eszter és Niki néni szerető szárnyai alatt. A résztvevő családok minden tagja élvezte! Szeretnénk megköszönni az elmúlt hetek munkáját, ami ahhoz kellett, hogy ilyen nagyszerű műsor születhessen.

A délelőtt hihetetlenül gazdag volt, remek zenével és a gyerekek elképesztően ügyesek voltak!

Köszönjük!

A MACI csoportos szülők nevében: Pernekiné Nagy Annamária SZMK vezető – 2016. április 16.


Margaréták a gomba alatt

A mi Margaréta csoportunk ebben az évben szerepelt először az óvodai Boldog Gyermekkor Alapítvány által szervezett műsoros délelőttön. Juhász Brigitta és Sinkovics Judit óvó nénik kreatív ötlete nyomán, a tavaly, még mini-csoportos korukban nagyon népszerű Szutyejev-mese, “A gomba alatt” dramatizált változatára esett a választás. A gyerekek teljesen titokban tartották, hogy milyen lesz a műsor, igazi meglepetést készítettek a számunkra. Nagy figyelemmel tanulták a koreográfiát, hatalmas kitartással jártak a Faluházba próbálni. Óriási lelkesedéssel készültek a fellépésre, bár – vélhetően – egyikük sem tudta igazából, hogy mi is az a fellépés. Persze, mondták az óvó nénik, hogy ott lesz majd sok anyuka, apuka, kistesó, nagytesó, nagymama, nagypapa és nekik is mindent pont úgy kell majd előadni, mint a próbákon. Elérkezett a szombat reggel és az izgalom csak fokozódott. A Faluház nagyterme pillanatok alatt megtelt, mindenki előkészítette a fényképezőgépeket, a csoda-telefonokat és a zsebkendőket.

A mi kis Margarétáink kezdték a programot. Már a nyitókép szenzációs volt, ahogyan a cuki jelmezekben a bevonulást követően mindenki pontosan és fegyelmezetten elfoglalta a helyét, s megkönnyebbült, hogy anyu-apu integetett, tehát tényleg itt ülnek, most már nem lehet semmi baj…. Bakos Antalné Piroska néni vigyázó szemei a gomba kalapja alól figyelték az érkezőket.

Ahogyan haladt előre a történet, az önfeledten (szín)játszó kislányaink és kisfiaink betöltötték az egész színpadot. Táncoltak, tapsoltak, sürögtek-forogtak, többen még énekelték is a történetbe pontosan illő gyermekdalokat. Mindenki – szinte segítség nélkül – tette a dolgát, játszotta a kiváló pedagógiai érzékkel rá osztott szerepet, így lett a hangyák, a pillangók, a kisegerek, a verebek, a nyuszik, a rókák, a béka, a kisvirágok, a kisgombák, no és a 3 kis esőcsepp játéka felülmúlhatatlan.

Kedves Brigi, Judit, Piroska! Szülői szívünket melengette a szombati fergeteges előadás! Köszönjük szépen a kiváló ötletet, a szuper jelmezeket, a mindent elsöprő kivitelezést és a lelkesedést, amellyel betanítottátok szemünk fényeit! Biztos vagyok abban, hogy mindenki élvezte ezt a Tavaszi Zsongást a színpadon és a nézőtéren egyaránt, hiszen számunkra a mi apróságaink voltak a legügyesebbek. A segítő anyukáknak is köszönjük szépen a csodás jelmezek elkészítését, a szabás-varrást, valóban tele volt ötlettel minden mozzanat.

Benedekné Turák Erika (Benedek-Káplár Balázs anyukája) – 2016. április 16.

PostHeaderIcon Nyílt nap a Tanító nénikkel az óvodában

20141211-nyilt_nap-1Izgatottan, kíváncsian vártuk ezt a napot, és nem is csalódtunk.

A nyílt napra eljöttek a leendő kis elsősök  tanítónői is, akik dicsérték a csoportszobába megérkező ovisokat, mert udvariasan, hangosan köszöntek a felnőtteknek, gyerekeknek.

A nyílt napi “bemutatón” láthattuk, hogy hogyan telnek a mindennapok az óvodában, és az elmúlt pár hétben a víz témakört feldolgozva mennyi tudással gyarapodtak. Elmondták a víz körforgását, meséltek a folyókról, tavakról, azok élővilágáról. A földrészeket, tengereket, óceánokat is fel tudták sorolni.

20141211-nyilt_nap-2Ügyesen jelentkeztek, nem kiabálták be a válaszokat, türelmesen végigvárták a társaikat, akik elakadtak, azoknak szívesen segítettek.

A fegyelmezettségük, a koncentráltságuk, a felkészültségük, és az egyre gyarapodó tudásuk láttán nem lehet kétségünk, hogy szeptemberben ott a helyük az iskolapadban.

Kovácsné Süli Mónika Margaréta csoportos szülő – 2014. január

PostHeaderIcon Nyílt nap a Gomba csoportban

Örömmel fogadtuk a Gomba csoportos óvónők meghívását a nyíltnap keretében megtartott bemutató foglalkozásra.

Mind a gyerekek, mind a szülők izgalommal vártuk a nagy napot, hogy betekintést nyerjünk a csoport mindennapi életébe. Örömmel tapasztaltam, hogy egy komplex napot sikerült látnom, ahol jelen volt a mozgás a maga ügyességfejlesztő gyakorlataival, a zene, a maga ritmusával, egyenletes lüktetésével, a tánc a maga mozgáskombinációival. Láthattuk a matematika alapfogalmainak alkalmazását, amely az eddigi alapos munkát tükrözi. Bemutatták a gyerekek a környezetismereti tudásukat, fény derült az ok-okozati összefüggésekre. Bátran sorolták az évszakokat, a hét napjait, az időjárási jelenségeket, melyeket kitűnően társítottak az öltözködéssel és a megfelelő szezonális ünnepekkel, szokásokkal. Képet kaptunk az óvó nénik alapos félkészítő munkájának eredményeként a gyerekek lexikális és tárgyi tudásáról, amely a gyerekek távlati gondolkodását tükrözte azzal, hogy képesek voltak a jelenből a múltba utazni és számot adni a régmúlt szokásairól, királyokról, lovagokról szóló ismereteikről.

A nap folyamán a csapatszellem, a versenyszellem, az összetartozás, a barátság érzése végig jelen volt. A gyerekek könnyedén, lelkesen, kitartóan és büszkén szerepeltek a szülők előtt. Óvó nénik nagyon ügyesen, rejtetten alkalmazták a fegyelmezés apró trükkjeit, empátiával biztatták, bátorították a csoportot.

A több évi szisztematikus, egymásra épülő, jól felépített munka eredménye szívet melengető egy szülő számára, amelyért ezúton is köszönetet mondok a csoportban tevékenykedő pedagógusoknak! Jó azt tudni, hogy a gyerekeink jó helyen, jó kezekben vannak!

A gyerekeknek további örömteli heteket, hónapokat kívánok az algyői Szivárvány Oviban! Erika néninek, Kitti néninek, Erzsike néninek, valamint az óvoda vezetőinek – Valikának és Éva néninek -, továbbá az óvoda minden dolgozójának sok kitartást és további sikereket kívánok áldozatos munkájukhoz!

Czékus Szilvia (Juhász Milla, Olivér és Alex anyukája) – 2012. december

PostHeaderIcon Szüreti hét az óvodában

Beköszöntött az ősz. Mint minden évben, az algyői óvodában a gyerekek szüreti mulatsággal köszöntötték ezt az évszakot. A szülök, családtagok betekintést kaphattak erre a napra. A mulatságot két nagycsoport előadása nyitotta meg. A gyerekek műsora kellő hangulatot teremtett ahhoz, hogy minden gyermek az óvó nénikkel kézen fogva táncra perdüljön a műsor után. Sok szülő is kedvet kapott és csatlakozott a táncoló gyereksereghez a szüreti hangulatba öltöztetett udvaron. Szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát a Szivárvány Óvoda szüreti mulatságán.

A Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület tagjai adtak lehetőséget a gyerekeknek és a szülőknek, hogy betekintést nyerhessenek a régi hagyományos játékok világába. A gyerekek nagy örömmel próbálták ki a játékokat, a kézzel hajtott körhintát, célba dobást, járhattak gólyalábon, hős vitézként győzhették le a sárkányt és még sok érdekes játékkal tehették próbára az ügyességüket. Nem csak a gyerekek, hanem az óvó nénik és a szülők is szívesen próbálták ki ezeket a régi játékokat, és egy kicsit ők is újra gyerekek lehettek.

A táncház nagy sikerrel zárta az óvodások szüreti hetének programjait. A Kankalin néptáncegyüttes fantasztikus hangulatot csempészett az óvoda falai közé, elfeledtetve mindenkivel a borongós esős időt. A gyerekek nagy lelkesedéssel táncoltak az óvó nénikkel, dajka nénikkel, szülőkkel kézen fogva. Az együttes sikerét az is mutatta, hogy bizony a gyerekek visszatapsolták őket még egy közös táncra.

Milán anyukája a Katica csoportból – 2012. szeptember

PostHeaderIcon Nyílt napon voltam a Maci csoportban

Örömmel értesültem, hogy április 18-án ismét nyílt nap lesz a Maci csoportban – nekünk, szülőknek, hogy alkalmunk legyen bepillantani a haladó kiscsoportosaink életébe. A reggelt kézműves foglalkozással kezdtük, szurkáltunk és ragasztottunk tulipánt, de színezhettünk is illetve játszhattunk, kirakózhattunk is a csoport játékaival. Zeneszó figyelmeztetett a játék végére, amint meghallották a gyerekek, szépen elkezdtek összepakolni. Ezután párnákat vettek magukhoz, és kezdődhetett a csoportfoglalkozás.
Megbeszélték, hogy épp ki hiányzik,  hányadika van és milyen az idő. Rövid mesés különleges ujjtorna után a tulipánról, a kertészkedésről beszélgettek részletesen, képkirakóztak a gyermekek. Bámulatos, mennyire ügyesen feleltek a gyerkőcök az óvó nénik kérdéseire. Következett a tízórai: tündériek voltak, ahogyan fegyelmezetten, az apró kis székeknél, asztaloknál elfogyasztották a finom tízórait. Ismét összeültünk, és az óvó nénik gyertya mellett meséltek egy mesét, melynek történetét képek segítségével átbeszéltek a gyerekekkel. Ezután vizes pohárral és virágvázával tökéletesen manővereztek a kockás szőnyegen, az interaktív tábla segítségével pedig virágoskertet építettek, és feladatot oldottak meg a tulipán növekedésével kapcsolatosan.

Jó volt látni, mennyire lelkesek a gyerekek, mindenre tudták a választ, ügyesen tettek-vettek, és bátran kezelték az interaktív táblát. Szólni sem kellett, tudták mikor mi a dolguk. A foglalkozás végén mindenki kapott egy matricát, amiért olyan ügyesek voltak.

Kedves Brigi néni, Ági néni és Piroska néni! Köszönjük, hogy lehetőséget kaptunk az óvodai élet megismerésére! Köszönjük a sok-sok tudás, ismeret átadását, és persze a sok türelmet és törődést!

Boti anyukája – 2012. május

PostHeaderIcon Tavaszi kavalkád

Mint oly sok éve, idén is beköszöntött az ALGYŐI TAVASZ. Ennek a mi településünkön nem a gólyák, és fecskék a hírmondói, hanem óvodásaink fellépése a Faluházban.

Az idei fellépés kicsit más volt. Először történt meg, hogy több részletben kellett megtartani a hatalmas érdeklődés miatt. Hát igen! A Faluház már évek óta nem elég ennek a rendezvénynek. Nagyobb terem hiányában pedig ez lehetett az egyetlen jó megoldás.

Nekem a „Margaréta” és „Süni” csoportokat volt szerencsém megnézni. Először a „Margaréták” Mézga családját, mely a szuper előadáson kívül még nosztalgiát is ébresztett bennem. A kis produkció nagyon jól visszaadta a meséből is ismert ellentétet Kriszta és Aladár között. Majd következett a „Sünik” Pinokkiója, mely a táncon kívül még egy kis színi előadást is tartalmazott, bepillantást adva nekünk a mesébe. A két előadás után az óvó nénik bújtak „macska bőrbe” és adtak elő egy táncot a „Macskarisztokraták”zenéjére. Így már nem szűnő vastapsra vonulhattak vissza óvodásaink a fináléra. Boldog, mosolygós ovisok integettek a színpadról a közönség felé, tavaszt varázsolva minden szülő szívébe. Mert nálunk így köszönt be a TAVASZ!!!

Petrik Róbert (egy elégedett szülő) – 2012. május

PostHeaderIcon Egy elbalagott gyerek szülőjének tollából

Szivárvány Óvoda

2011. június 9. Adrika elballagott az óvodából. Nagy örömmel töltött el, hogy útnak indulhatunk az iskolába és egyben fájó szívvel az, hogy el kell búcsúzni pár embertől, akiket nagyon megszerettünk. Az én kislányom 1 évet töltött a Napraforgó csoportban. Bevallom így utólag, azt hittem, hogy nem lesz egyszerű egy meglévő csoportba beilleszkedés. De hála az óvónőknek ez nagyon könnyen ment. A csoport tagjai nagyon gyorsan befogadták a Maci csoportból jött gyerekeket, akik örömmel jöttek reggelente az óvodába. Egy anyának nincs jobb érzés a világon, mikor a gyermeke boldogan meséli otthon, hogy megdicsérték, megsimogatták. Ezeket az érzéseket nem lehet szavakkal kifejezni… Csak visszajelzést kapunk arról – a gyereken keresztül-, milyen helyen tölti a nap több óráját a gyerekünk.

Kedves ismerőseim, Algyőiek!

Higgyétek el, nincs megfelelőbb hely a gyereketek számára, mint az algyői Szivárvány Óvoda. És aki ismer, az tudja, hogy nekem rögös út vezetett idáig, de a segítséget az óvodától maximálisan megkaptam. Ezúton szeretném megköszönni minden óvónőnek különösképpen: Szalainé Tombácz Erikának – óvónő, Sárkány Évának – óvónő, Süli Józsefné Erikának – dajka néni, Bakosné Szöllősi Ágnesnek – volt óvónő, Dr. Dózsa Györgynének – egy kedves óvónő, Kovácsné Budai Évának – fejlesztő pedagógus, Ozsváth Lászlónénak – óvodavezető, volt óvónő és Makán Ferencnének – óvodatitkár.

Remélem sokan el fogják olvasni az üzenetem.

Makai Mónika (Major Adrika édesanyja) – 2011. június

PostHeaderIcon Gyermeknap az óvodában

Gyönyörű napsütéssel és jó hangulatot keltő zene-bonával kezdődött 2011. május 25-én a délutáni gyermeknap a Szivárvány óvodában. A kispajtások önfeledten játszottak, kíváncsian húztak zsákbamacskát, jóízűen ettek-ittak, és izgalommal várták a Meseszínházas óvó nénik előadásában, „Az aranyszőrű bárány” című magyar népmesét . A közönség apraja nagyja jókat derült a tanulságos, de mégis szórakoztató előadáson. Mulatságos volt a lelkes óvó néniket jelmezbe öltözve látni, akik előadás módjukkal, hanghordozásukkal egyből mosolyt varázsoltak az arcokra. Természetesen a jól megérdemelt taps sem maradt el. Méltó megkoronázása volt e műsor a gyermeknapnak, maradandó élményt nyújtva ezzel minden résztvevőnek. Köszönjük szépen!

Ökrös Erika (Réka édesanyja) – 2011. május

PostHeaderIcon Alapítványi napon nyújtott színvonalas előadás

Kedves Óvó nénik, Gyerekek!

A szülők, nagyszülők nevében szeretném Önöknek, Nektek megköszönni az Alapítványi napon nyújtott színvonalas előadást. Az előadások színessége, koreográfiái, kísérő zenéi, tükrözik az óvónők kreativitását, a gyerekek fegyelmezettségét és tanulni akarását a megfelelő irányítás mellett.

Az első meglepetést és tapsvihart a kedves kis totyogó pingvinek okozták. Az erdő fái, virágai jelmezének egyszerűsége, de nagyszerűsége a nyári erdei séták hangulatával ajándékozott meg minket. A pattogatott kukoricáknak azonnal elhittem, hogy semmi más vágyuk nincs, mit fazékba kerülve kipattogni. A Ho-ho-ho Nagy Horgász előadás minden szülő gyermekkorát idézte, és örömmel fogadtuk, hogy Csukás István a mi gyermekeink életében is jelen van. A foci VB dalára előadott remekmű, minden apuka nagy örömére szolgált. Az, hogy a műsorban át is öltöztek a gyerekek, hatalmas volumenűvé tette az előadást. Lenyűgöző volt a néptánc versenyeket idéző, hihetetlenül fegyelmezett, pontos, Óvónéni színpadi jelenléte nélküli, középsősök előadása.

És mindezeket lezáró fergeteges finálé a konfetti ágyúval, szóhoz sem jutottunk. Egyszóval mindenki, aki ott volt az előadáson, szívet, lelket melengető élményekkel távozott.

Kovácsné Süli Mónika (Gergő, Tomi édesanyja) – 2011. március

Keresés
Eseménynaptár
Március  2018
Ke Sz Cs Sz Va
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Képtár
snv84336 2012-majus-madarak-es-fak-napja-002 2015-januar-januari_eletkepek-007 OLYMPUS DIGITAL CAMERA